2014-05-23 09:11:32

Kako postati specijalist odjela hrane i pića

Fakultet za  menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji kao jedina ustanova u Republici Hrvatskoj koja je u potpunosti orijentirana na edukaciju i znanstveni razvoj kadrova u području  turizma i ugostiteljstva u akademskoj godini 2014./2015. ustrojava i izvodi: Program cjeloživotnog obrazovanja kroz stručno usavršavanje za poslove specijalista odjela hrane i pića. Više nahttp://http://www.fthm.uniri.hr/ship

 

Stručno usavršavanje organizira se u dva modula i traje dva semestra tj. jednu akademsku godinu.

 

1. Modul Specijalist odjela hrane i pića – Gastronomija održava se u zimskom semestru i sadrži četiri  predmeta:

Suvremeni gastronomski trendovi Pravilna prehrana Umijeće slastičarstva i pekarstva Marketing u odjelu hrane i pića

 

 2. Modul Specijalist odjela hrane i pića – Restoraterstvo održava se u ljetnom semestru i sadrži četiri predmeta:

Uslužni procesi u restoraterstvu Somelijerstvo Bar i barsko poslovanje Sigurnost hrane  

Nakon uspješnog završetka programa stručnog usavršavanja „Specijalista odjela hrane i pića“ polaznik ostvaruje 30 ECTSbodova i stječe stručni naziv „SPECIJALIST/ICA ODJELA HRANE I PIĆA“, te ima pravo upisa stručnog naziva u RADNU KNJIŽICU.


Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar