2015-11-11 14:45:01

Kulinarska radionica u Domu za odrasle Sv. Frane

Veliku gozbu u Domu za odrasle osobe Sv. Frane pripremili su u utorak  10. studenog štićenici Doma i učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole u Zadru, koji su aktivni u grupi volontera te programu Eko-škole. 

Fotografije

Tradicionalna jesenska radionica kuhanja i pečenja kolača ove je godine bila u znaku učenja pravljenja pogače te okruglica od krumpira sa šljivama. Radosni učenici i štićenici uspješno su odradili svoje kulinarske zadatke uz glazbu, recitacije i puno smijeha. Aktivni školski volonteri redovito organiziraju aktivnosti usmjerene na brigu o nemoćnima i starijima, dok se programom Eko-škole svake godine tradicionalno obilježava zahvalnost za plodove Zemlje. Ovakvi susreti u učenicima potiču razvijanje solidarnosti i brige za sugrađane kojima je pomoć potrebna.

Štićenici Doma Sv. Frane potvrdili su da njihove kulinarske vještine iz godine u godinu rastu, dok u kulinarske vještine učenika Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole nitko od prisutnih nije sumnjao. Gozba je završila uz smijeh i obećanje da će se slično druženje ponoviti uskoro. 


Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar