Turističko hotelijerski-komercijalist
| ZAJEDNIČKI I STRUČNI DIO | |||||
| Redni broj | Nastavni predmet | Tjedni broj sati | |||
| 1. r. | 2. r. | 3. r. | 4. r. | ||
| 1. | Hrvatski jezik | 3 | 3 | 3 | 3 |
| 2. | Povijest | 2 | 2 | – | – |
| 3. | Politika i gospodarstvo | – | – | 2 | – |
| 4. | Tjelesna i zdravstvena kultura | 2 | 2 | 2 | 2 |
| 5. | Etika / Vjeronauk | 1 | 1 | 1 | 1 |
| UKUPNO ZAJEDNIČKI DIO | 8 | 6 | 8 | 6 | |
| 6. | Strani jezik I | 3 | 3 | 3 | 3 |
| 7. | Strani jezik II | 3 | 3 | 2 | 2 |
| 8. | Gospodarska matematika | 3 | 3 | 2 | 2 |
| 9. | Računalstvo | 2 | 2 | – | – |
| 10. | Poslovna psihologija s komunikacijom | – | – | 2 | – |
| 11. | Biologija s higijenom i ekologijom | 2 | – | – | – |
| 12. | Turistički zemljopis | – | – | 1 | 1 |
| 13. | Povijest hrvatske kulturne baštine | – | – | 2 | – |
| 14. | Gospodarsko pravo | – | 2 | – | – |
| 15. | Poslovno dopisivanje | 1 | 1 | – | – |
| 16. | Računovodstvo i kontrola | – | – | – | 2 |
| 17. | Statistika | – | – | 2 | – |
| 18. | Knjigovodstvo | – | – | 2 | 2 |
| 19. | Organizacija poslovanja poduzeća u ugostiteljstvu | 2 | 2 | 2 | 2 |
| 20. | Osnove turizma | 2 | – | – | – |
| 21. | Promet i putničke agencije | – | – | – | 2 |
| 22. | Marketing u turizmu | – | – | – | 2 |
| 23. | Recepcijsko poslovanje | – | – | – | 2 |
| 24. | Poznavanje robe i prehrana | 2 | 2 | – | – |
| 25. | Ugostiteljsko posluživanje | 2 | 3 | 3 | 3 |
| 26. | Kuharstvo | 3 | 4 | 4 | 4 |
| UKUPNO POSEBNI I STRUČNI DIO | 25 | 27 | 25 | 27 | |
| Praktična nastava | |||||
| tjedna | 3 | 3 | 3 | 3 | |
| ljetna | 182 | 182 | 182 | – | |
