preskoči na sadržaj

Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar

 > Naslovnica
Vijesti

Predavanje na temu Srednje škole i muzeji - primjeri dobre prakse

Autor: Danijela Riger-Knez, 4. 12. 2019.

U  Edukativnoj dvorani Kneževe palače održana su predavanja na temu Srednje škole i muzeji – primjeri dobre prakse. Svoja zapažanja i izlaganja iznijeli su predstavnici nekoliko srednjih škola. Budući da se naša suradnja ipak ne svodi samo na organizirane posjeet Muzeju, predstavljeno je nekoliko „Primjera dobre prakse“ između Narodnog muzeja Zadar i Hotelijersko–turističke i ugostiteljske škole koja se ponavlja iz godine u godinu, točnije od 2011. Fotografije!

Predstavnice naše škole Anita Lovrin i Ivona Vukić nakon uvodnog dijela upoznale su sve prisutne s knjižicom recepata „Smokva-kraljica Mediterana“, Maketom Perivoja kraljice Jelene, autohtonim jelima koja su pripremljena i poslužena prilikom obilježavanja Etno dana Narodnog muzeja kao i međunarodnog Dana muzeja, slikarskim radionicama, lentom vremena Kneževe palače,  glazbenim aktivnostima, posjećenim izložbama i sudjelovanjem u kvizu na temu „Prehrana“. 

Naše predstavnice istaknule su važnost Muzeja kao „trećeg prostora“ u kojem se usvajaju znanja i iskustva na sasvim nov, inovativan način koji daje slobodu izražavanja i potencira nekoliko vještina. Sudjelovanjem u edukativnim radionicama, izložbama, kvizovima, obljetnicama i natječajima u organizaciji Muzeja, razbila se predrasuda učenika da je to obveza koju „moraju samo odraditi“. Zapravo, sve više uključivanjem u nastavni proces Muzej je postao nezaobilazan pratitelj u procesu odgoja i obrazovanja naših učenika koji neprestano komunicira s nastavnicima te ih tako obavještava pravovremeno  o svim predviđenim zbivanjima kroz godinu.

Kroz posjete Muzeju, Škola je dala i određen djelić onoga u čemu je najbolja, u prezentaciji i pripremi hrane koja se može primijeniti u različitim aktivnostima, a primjer je i izrada okvira od tijesta koja se koristila u izradi lente vremena Kneževe palače. Pri tome se i naša Škola dodatno predstavila uz već poznati slogan - Škola za sva osjetila!




Vijesti

Predavanje na temu Srednje škole i muzeji - primjeri dobre prakse

Autor: Danijela Riger-Knez, 4. 12. 2019.

U  Edukativnoj dvorani Kneževe palače održana su predavanja na temu Srednje škole i muzeji – primjeri dobre prakse. Svoja zapažanja i izlaganja iznijeli su predstavnici nekoliko srednjih škola. Budući da se naša suradnja ipak ne svodi samo na organizirane posjeet Muzeju, predstavljeno je nekoliko „Primjera dobre prakse“ između Narodnog muzeja Zadar i Hotelijersko–turističke i ugostiteljske škole koja se ponavlja iz godine u godinu, točnije od 2011. Fotografije!

Predstavnice naše škole Anita Lovrin i Ivona Vukić nakon uvodnog dijela upoznale su sve prisutne s knjižicom recepata „Smokva-kraljica Mediterana“, Maketom Perivoja kraljice Jelene, autohtonim jelima koja su pripremljena i poslužena prilikom obilježavanja Etno dana Narodnog muzeja kao i međunarodnog Dana muzeja, slikarskim radionicama, lentom vremena Kneževe palače,  glazbenim aktivnostima, posjećenim izložbama i sudjelovanjem u kvizu na temu „Prehrana“. 

Naše predstavnice istaknule su važnost Muzeja kao „trećeg prostora“ u kojem se usvajaju znanja i iskustva na sasvim nov, inovativan način koji daje slobodu izražavanja i potencira nekoliko vještina. Sudjelovanjem u edukativnim radionicama, izložbama, kvizovima, obljetnicama i natječajima u organizaciji Muzeja, razbila se predrasuda učenika da je to obveza koju „moraju samo odraditi“. Zapravo, sve više uključivanjem u nastavni proces Muzej je postao nezaobilazan pratitelj u procesu odgoja i obrazovanja naših učenika koji neprestano komunicira s nastavnicima te ih tako obavještava pravovremeno  o svim predviđenim zbivanjima kroz godinu.

Kroz posjete Muzeju, Škola je dala i određen djelić onoga u čemu je najbolja, u prezentaciji i pripremi hrane koja se može primijeniti u različitim aktivnostima, a primjer je i izrada okvira od tijesta koja se koristila u izradi lente vremena Kneževe palače. Pri tome se i naša Škola dodatno predstavila uz već poznati slogan - Škola za sva osjetila!




Vijesti

Predavanje na temu Srednje škole i muzeji - primjeri dobre prakse

Autor: Danijela Riger-Knez, 4. 12. 2019.

U  Edukativnoj dvorani Kneževe palače održana su predavanja na temu Srednje škole i muzeji – primjeri dobre prakse. Svoja zapažanja i izlaganja iznijeli su predstavnici nekoliko srednjih škola. Budući da se naša suradnja ipak ne svodi samo na organizirane posjeet Muzeju, predstavljeno je nekoliko „Primjera dobre prakse“ između Narodnog muzeja Zadar i Hotelijersko–turističke i ugostiteljske škole koja se ponavlja iz godine u godinu, točnije od 2011. Fotografije!

Predstavnice naše škole Anita Lovrin i Ivona Vukić nakon uvodnog dijela upoznale su sve prisutne s knjižicom recepata „Smokva-kraljica Mediterana“, Maketom Perivoja kraljice Jelene, autohtonim jelima koja su pripremljena i poslužena prilikom obilježavanja Etno dana Narodnog muzeja kao i međunarodnog Dana muzeja, slikarskim radionicama, lentom vremena Kneževe palače,  glazbenim aktivnostima, posjećenim izložbama i sudjelovanjem u kvizu na temu „Prehrana“. 

Naše predstavnice istaknule su važnost Muzeja kao „trećeg prostora“ u kojem se usvajaju znanja i iskustva na sasvim nov, inovativan način koji daje slobodu izražavanja i potencira nekoliko vještina. Sudjelovanjem u edukativnim radionicama, izložbama, kvizovima, obljetnicama i natječajima u organizaciji Muzeja, razbila se predrasuda učenika da je to obveza koju „moraju samo odraditi“. Zapravo, sve više uključivanjem u nastavni proces Muzej je postao nezaobilazan pratitelj u procesu odgoja i obrazovanja naših učenika koji neprestano komunicira s nastavnicima te ih tako obavještava pravovremeno  o svim predviđenim zbivanjima kroz godinu.

Kroz posjete Muzeju, Škola je dala i određen djelić onoga u čemu je najbolja, u prezentaciji i pripremi hrane koja se može primijeniti u različitim aktivnostima, a primjer je i izrada okvira od tijesta koja se koristila u izradi lente vremena Kneževe palače. Pri tome se i naša Škola dodatno predstavila uz već poznati slogan - Škola za sva osjetila!




   

  

Priloženi dokumenti:
godisnjak maturanata.png

Lista linkova je prazna
Virtualna šetnja školom
Tražilica
Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Forum
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar / Antuna Gustava Matoša 40, HR-23000 Zadar / ss-hotelijerskoturistickaiugostiteljska-zd.skole.hr / htus@htus.htnet.hr
preskoči na navigaciju