preskoči na sadržaj

Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar

 > Naslovnica
Vijesti

Projekt Sweet Comparison

Autor: Danijela Riger-Knez, 17. 4. 2023.

Pripremajući se za Uskrsne praznike učenici 2. b razreda, smjera turističko- hotelijerski komercijalist, sudjelovali su u projektu Sweet Comparison tijekom kojeg su: sa razrednicom Simonom Atlaga-Ivanišević uspoređivali tradicijske i vjerske običaje Republike Hrvatske i Engleske; proučavali recepte za Uskršnju hrvatsku pogaču i engleske uskrsne pogačice Hot Cross Buns na stranom jeziku; rješavali kviz vezan za uskrsne običaje; naučili kako u digitalnom alatu izraditi plakate koje su izložili na panou ispred učionica stranih jezika. U korelaciji s predmetom Kuharstvo (sa slastičarstvom) pod mentorstvom profesorica Smiljane Prtenjača i Kristine Lončar pripremili su tradicionalnu hrvatsku Uskršnju pogaču te engleske pogačice Hot Cross Buns i time zaokružili cijelu priču. Bilo je to iskustvo povezivanja učenja stranog jezika, kuharstva, informacijsko- komunikacijske tehnologije, povijesti, a sve u duhu i povodom najvećeg vjerskog katoličkog blagdana. Fotografije!




Vijesti

Projekt Sweet Comparison

Autor: Danijela Riger-Knez, 17. 4. 2023.

Pripremajući se za Uskrsne praznike učenici 2. b razreda, smjera turističko- hotelijerski komercijalist, sudjelovali su u projektu Sweet Comparison tijekom kojeg su: sa razrednicom Simonom Atlaga-Ivanišević uspoređivali tradicijske i vjerske običaje Republike Hrvatske i Engleske; proučavali recepte za Uskršnju hrvatsku pogaču i engleske uskrsne pogačice Hot Cross Buns na stranom jeziku; rješavali kviz vezan za uskrsne običaje; naučili kako u digitalnom alatu izraditi plakate koje su izložili na panou ispred učionica stranih jezika. U korelaciji s predmetom Kuharstvo (sa slastičarstvom) pod mentorstvom profesorica Smiljane Prtenjača i Kristine Lončar pripremili su tradicionalnu hrvatsku Uskršnju pogaču te engleske pogačice Hot Cross Buns i time zaokružili cijelu priču. Bilo je to iskustvo povezivanja učenja stranog jezika, kuharstva, informacijsko- komunikacijske tehnologije, povijesti, a sve u duhu i povodom najvećeg vjerskog katoličkog blagdana. Fotografije!




Vijesti

Projekt Sweet Comparison

Autor: Danijela Riger-Knez, 17. 4. 2023.

Pripremajući se za Uskrsne praznike učenici 2. b razreda, smjera turističko- hotelijerski komercijalist, sudjelovali su u projektu Sweet Comparison tijekom kojeg su: sa razrednicom Simonom Atlaga-Ivanišević uspoređivali tradicijske i vjerske običaje Republike Hrvatske i Engleske; proučavali recepte za Uskršnju hrvatsku pogaču i engleske uskrsne pogačice Hot Cross Buns na stranom jeziku; rješavali kviz vezan za uskrsne običaje; naučili kako u digitalnom alatu izraditi plakate koje su izložili na panou ispred učionica stranih jezika. U korelaciji s predmetom Kuharstvo (sa slastičarstvom) pod mentorstvom profesorica Smiljane Prtenjača i Kristine Lončar pripremili su tradicionalnu hrvatsku Uskršnju pogaču te engleske pogačice Hot Cross Buns i time zaokružili cijelu priču. Bilo je to iskustvo povezivanja učenja stranog jezika, kuharstva, informacijsko- komunikacijske tehnologije, povijesti, a sve u duhu i povodom najvećeg vjerskog katoličkog blagdana. Fotografije!




   

  

Priloženi dokumenti:
godisnjak maturanata.png

Lista linkova je prazna
Virtualna šetnja školom
Tražilica
Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Forum
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar / Antuna Gustava Matoša 40, HR-23000 Zadar / ss-hotelijerskoturistickaiugostiteljska-zd.skole.hr / htus@htus.htnet.hr
preskoči na navigaciju