Projekt Sweet Comparison
Autor: Danijela Riger-Knez, 17. 4. 2023.
Pripremajući se za Uskrsne praznike učenici 2. b razreda, smjera turističko- hotelijerski komercijalist, sudjelovali su u projektu Sweet Comparison tijekom kojeg su: sa razrednicom Simonom Atlaga-Ivanišević uspoređivali tradicijske i vjerske običaje Republike Hrvatske i Engleske; proučavali recepte za Uskršnju hrvatsku pogaču i engleske uskrsne pogačice Hot Cross Buns na stranom jeziku; rješavali kviz vezan za uskrsne običaje; naučili kako u digitalnom alatu izraditi plakate koje su izložili na panou ispred učionica stranih jezika. U korelaciji s predmetom Kuharstvo (sa slastičarstvom) pod mentorstvom profesorica Smiljane Prtenjača i Kristine Lončar pripremili su tradicionalnu hrvatsku Uskršnju pogaču te engleske pogačice Hot Cross Buns i time zaokružili cijelu priču. Bilo je to iskustvo povezivanja učenja stranog jezika, kuharstva, informacijsko- komunikacijske tehnologije, povijesti, a sve u duhu i povodom najvećeg vjerskog katoličkog blagdana. Fotografije!
Projekt Sweet Comparison
Autor: Danijela Riger-Knez, 17. 4. 2023.
Pripremajući se za Uskrsne praznike učenici 2. b razreda, smjera turističko- hotelijerski komercijalist, sudjelovali su u projektu Sweet Comparison tijekom kojeg su: sa razrednicom Simonom Atlaga-Ivanišević uspoređivali tradicijske i vjerske običaje Republike Hrvatske i Engleske; proučavali recepte za Uskršnju hrvatsku pogaču i engleske uskrsne pogačice Hot Cross Buns na stranom jeziku; rješavali kviz vezan za uskrsne običaje; naučili kako u digitalnom alatu izraditi plakate koje su izložili na panou ispred učionica stranih jezika. U korelaciji s predmetom Kuharstvo (sa slastičarstvom) pod mentorstvom profesorica Smiljane Prtenjača i Kristine Lončar pripremili su tradicionalnu hrvatsku Uskršnju pogaču te engleske pogačice Hot Cross Buns i time zaokružili cijelu priču. Bilo je to iskustvo povezivanja učenja stranog jezika, kuharstva, informacijsko- komunikacijske tehnologije, povijesti, a sve u duhu i povodom najvećeg vjerskog katoličkog blagdana. Fotografije!
Projekt Sweet Comparison
Autor: Danijela Riger-Knez, 17. 4. 2023.
Pripremajući se za Uskrsne praznike učenici 2. b razreda, smjera turističko- hotelijerski komercijalist, sudjelovali su u projektu Sweet Comparison tijekom kojeg su: sa razrednicom Simonom Atlaga-Ivanišević uspoređivali tradicijske i vjerske običaje Republike Hrvatske i Engleske; proučavali recepte za Uskršnju hrvatsku pogaču i engleske uskrsne pogačice Hot Cross Buns na stranom jeziku; rješavali kviz vezan za uskrsne običaje; naučili kako u digitalnom alatu izraditi plakate koje su izložili na panou ispred učionica stranih jezika. U korelaciji s predmetom Kuharstvo (sa slastičarstvom) pod mentorstvom profesorica Smiljane Prtenjača i Kristine Lončar pripremili su tradicionalnu hrvatsku Uskršnju pogaču te engleske pogačice Hot Cross Buns i time zaokružili cijelu priču. Bilo je to iskustvo povezivanja učenja stranog jezika, kuharstva, informacijsko- komunikacijske tehnologije, povijesti, a sve u duhu i povodom najvećeg vjerskog katoličkog blagdana. Fotografije!
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |